Vincent Geerts
Chef Vincent staat, als kok aan huis, voor verfijnde en vernieuwende gerechten op basis van dagverse ingrediënten.
Recept van de maand
Spiesje van zeeduivel met rozemarijn
Ingrediënten (4 pers) als minigerechtje op de BBQ:
- 250 g zeeduivel (filet)
- 4 plakjes spek
- 8 takjes rozemarijn
- 10 roze peperbollen
- 1 kl grof zout
- olijfolie
Werkwijze:
- Snij de vis in blokjes van 3 bij 3 cm. Wikkel een derde van de visblokjes in een sneetje spek.
- Doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat nog een pluimpje overblijft.
- Hak de rozemarijnblaadjes fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout en olijfolie toe. Laat de marinade ca. 3 uur rusten.
- Gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op. Bestrijk de spiesjes met de marinade.Gril ze ca. 2 minuten aan beide zijden.