Recept van de maand

Recept van de maand

Spiesje van zeeduivel met rozemarijn

Ingrediënten (4 pers) als minigerechtje op de BBQ:

  •   250 g zeeduivel (filet)
  • 4 plakjes spek
  • 8 takjes rozemarijn
  • 10 roze peperbollen
  • 1 kl grof zout
  • olijfolie

Werkwijze:

  • Snij de vis in blokjes van 3 bij 3 cm. Wikkel een derde van de visblokjes in een sneetje spek.
  • Doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat nog een pluimpje overblijft.
  • Hak de rozemarijnblaadjes fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout en olijfolie toe. Laat de marinade ca. 3 uur rusten.
  • Gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op. Bestrijk de spiesjes met de marinade.Gril ze ca. 2 minuten aan beide zijden.



Delicious@home © - kok aan huis - Diksmuide (Beerst) - West-Vlaanderen - kookworkshops - Website door In2Red